Sari la conținut

12 septembrie: Opoziția se lipește de Referendum – Nou ministru la Cercetare – Jandarmeria sesizează DIICOT pentru 10 august

Referendum cu lipici. După ce l-a susținut în Senat, Opoziția ”se lipește” de Referendumul pentru familie care va fi organizat pe 7 octombrie. Astăzi, președintele PMP Eugen Tomac a anunțat că va încuraja membrii și susținătorii partidului să voteze DA.

De fapt. Jandarmeria Română a sesizat DIICOT pentru acțiuni împotriva ordinii constituționale, în legătură cu protestele din 10 august. Cu o zi în urmă, ministrul de Interne Carmen Dan anunțase depunerea, la DIICOT, a unei ”acțiuni” de expunere a celor întâmplate la mitingul diasporei.

CCR dixit. Curtea Constituțională a decis astăzi că nu există un conflict juridic între Președinție și Guvern. Sesizat de președintele Klaus Iohannis, conflictul viza delegarea, de către Viorica Dăncilă, a atribuțiilor sale către viceprim-ministrul Paul Stănescu, în perioada concediului actualului premier.

S-a votat. Înființarea unei comisii parlamentare de anchetă privind posibile interceptări ilegale care ar fi fost solicitate de președintele PSD Liviu Dragnea – inițiativă care aparține PNL și PMP – a fost respinsă astăzi de Camera Deputaților.

Nou numit. Ministerul Cercetării și Inovării are un nou lider – Klaus Iohannis a semnat astăzi decretul de numire a vicepremierului Viorel Ștefan în funcția de ministru interimar.

Categorii

Ştiri