Sari la conținut

S-a deschis aplicația pentru Programul de Internaționalizare 2018

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a deschis astăzi aplicația pentru Programul de susținere a internaționalizării operatorilor economici români. Aceasta va fi deschisă timp de o săptămână, până luni, 24 septembrie și va fi accesibilă, de asemenea, SRL-D-urilor, institutelor de cercetare științifică-dezvoltare tehnologică și instituțiilor medicale.

Programul urmăreşte stimularea mediului de afaceri prin crearea unor noi instrumente de promovare individuală pe piețele externe a operatorilor români prin susținerea participărilor la târguri și expoziţii cu caracter internațional, organizate în afara țării, cu stand de prezentare a produselor/serviciilor, precum și participarea la misiuni economice.

Bugetul alocat acestei sesiuni de finanțare este de 7,8 milioane de lei, ai căror destinatari vor fi companii din domeniile tehnologia informaţiei, sectorul alimentar, fabricarea mobilei, industria textilă, dar și institutele de cercetare și inovare ştiinţifică şi medicală, care pot beneficia de 25.000 lei pentru participarea la târguri si expoziții internaționale sau de 10.000 lei pentru participarea la misiuni economice internaţionale.

Potrivit Grilei de evaluare a cererilor, vor obține punctaj suplimentar firmele care au ales ca piețe-țintă zone non-UE, cu prioritate Africa sau Asia, care dețin brand propriu și au un site într-o limbă de circulație internațională.