Sari la conținut

1 octombrie: Timmermans critică dur România – România cumpără un sistem de apărare a coastei – ÎCCJ redeschide un dosar Tel Drum

Contra-cronometru. Campania pro și contra Referendum implică tot mai mulți participanți la viața publică românească. Nu doar partidele politice și Biserica Ortodoxă Română se remarcă prin luări de poziție sau campanii de informare, ci și personalități publice și chiar agenții de publicitate. Astăzi a fost lansat un spot extrem de dur, care înfățișează un viitor distopic, marcat puternic de votul nostru (sau absența lui) de la Referendumul din 6-7 octombrie. De văzut, de gândit: video

Frans Timmermans a avut astăzi un discurs destul de dur în privința României la dezbaterea de astăzi din Parlamentul European. Prim-vicepreședintele Comisiei Europene a vorbit despre modificările aduse Legilor Justiției și Codurilor Penale, despre revocarea fostului șef DNA Laura Codruța Kovesi. „Nu vom ezita să aducem în fața instanței Guvernul român dacă nu va da curs recomandărilor noastre din MCV, recomandărilor GRECO și a Comisiei de la Veneția”, a declarat Frans Timmermans.

România va achiziționa un sistem mobil de apărare a coastei Mării Negre – Ministerul Apărării a lansat astăzi procedura de achiziție pentru echipament.

Doar un pic. Înalta Curte de Casație și Justiție a aprobat solicitarea DNA de redeschidere a urmăririi penale „numai în rem și numai cu privire la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice” într-un dosar Tel Drum în care este implicat și Liviu Dragnea.

Veste bună de la Banca Națională a României: la finalul lunii septembrie, rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) erau de circa 34,8 miliarde de euro, pe plus cu 316 milioane de euro față de sfârșitul lui august.