Sari la conținut

5 octombrie: Referendum – Legea offshore – Legea insolvenței – Referendum

Timpul pare să se fi oprit în loc – unii ar spune chiar că ne întoarcem câteva sute de ani înapoi – pentru Referendum. Care, după milioane de semnături și mii de argumente pro și contra, are loc. Greu să nu știi, până acum, cine, ce și cum. Unii votează, alții nu. Unii știu de ce, alții încă ciulesc urechile.

Însă, în timp ce noi suntem atenți la Referendum, chiar și în România se întâmplă lucruri. Pe plan secund pentru moment, trebuie totuși recapitulate: săptămâna viitoare vom avea, din nou, nevoie de motive de a ne aprinde.

Legea offshore este de departe cel mai important subiect din Parlament, a cărei formă finală este încă disputată de ALDE și PSD – fiecare, cu aliații săi. Liderii celor două partide s-au întâlnit astăzi, însă tot ce știm sigur acum este că negocierile vor continua și săptămâna viitoare.

Legea insolvenței este un alt subiect care se va discuta după weekend – normele sale de aplicare urmează să fie finalizate până la finalul săptămânii viitoare – nu o spune ANAF, care le face, ci ministrul Finanțelor, care le comandă.

Din nou la Referendum acum, pentru că votul a început, în Noua Zeelandă, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe.

Categorii

Ştiri

Etichete