Sari la conținut

9 octombrie: Institutul Cantacuzino ar putea relua producția de vaccinuri – Intră în scenă legea parteneriatului civil – FMI revizuiește negativ prognoza de creștere economică

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a anunțat astăzi că Institutul Cantacuzino va începe de anul viitor producția de vaccinuri pe mai multe segmente, între care: Polidin, Cantastim și antigripal. Producția va fi reluată într-o nouă unitate de producție, în parteneriat cu o companie farmaceutică.

După încheierea Referendumului pentru familie, în atenția publică intră acum legea parteneriatului civil, anunțată deja de președintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea și susținută de liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. Potrivit inițiatorului proiectului de lege, deputatul PSD Florin Manole, legea reglementa ”uniuni consensuale, atât între persoanele de acelaşi sex cât şi între persoanele de sexe diferite, care nu aveau niciun fel de protecţie juridică”. Proiectul de lege va fi depus săptămâna viitoare în Parlament, a spus ministrul pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.

O analiză Coface pentru Europa Centrală și de Est arată că numărul de companii din România care intră în insolvență anul acesta va scădea cu 3,1% față de 2017, însă va crește din nou în 2019, cu 5,7%.

Inițiativa legislativă a declasificării unei Hotărâri CSAT privind combaterea corupției, fraudei și spălării banilor, precum și toate documentele care conțin informații clasificate având ca temei aceeași Hotărâre, proiect care aparține celor doi președinți ai Parlamentului, Călin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea, precum și deputatului PSD Mircea Drăghici, a trecut de Comisiile Senatului cu votul senatorilor PSD și ALDE. Proiectul va fi supus la vot în Senat, urmând să intre apoi în Dezbaterea Camerei Deputaților, for decizional.

Fondul Monetar Internațional a revizuit negativ prognoza de creștere economică a României pentru acest an, estimând o scădere de până la 4% pentru anul 2018 și până la 3,4% pentru 2019.