Sari la conținut

8 octombrie: Camera Deputaților sesizează CCR pentru protocolul SRI-PG – Corina Crețu critică Guvernul – Orban e sub asediu

Ofensivă. Camera Deputaților a sesizat Curtea Constituțională a României cu privire la existența unui conflict juridic de natură constituțională între Parchetul General și Parlamentul României, privitor la protocolul încheiat între Serviciul Român de Informații și Parchetul General în 2016. CCR a stabilit ca 22 octombrie să fie data până la care părțile își pot trimite punctele de vedere cu privire la acest conflict.

Atac-fulger. Corina Crețu a criticat astăzi Guvernul de la București într-o conferință de presă susținută la Bruxelles. ”Nu mai accept insultele din partea Guvernului României faţă de munca pe care o fac”, a declarat aceasta, acuzând că, în ciuda faptului că există fonduri și că se fac eforturi mari pentru ca România să absoarbă cât mai mulți bani europeni, guvernanții nu vin cu propuneri de proiecte.

Orban is in trouble. La încheierea urnelor de vot, adică exact 21.00, mai mulți membri PNL au publicat un mesaj critic la adresa liderului liberal Ludovic Orban, prin care îl acuză pe acesta de implicarea partidului ”într-o nouã aventură si către un nou eșec politic, care ne-a rupt de 70% din electoratul liberal. Conducerea PNL nu unește, ci dezbină. Nu modernizează, ci propune o politica retrogradă. #ajunge”. Ludovic Orban a spus că de astăzi, orice atac anti-PNL din interior riscă să genereze consecințe negative asupra percepției Partidului Național Liberal, care vor fi mult mai greu de îndreptat în perspectiva alegerilor (de anul viitor n.r.). ”Or orice atac din interiorul partidului este un atac care duce la consecințe negative pentru percepția publică a Partidului Național Liberal și riscă să înrăutățească performanțele partidului”, a adăugat acesta.

Liviu Dragnea a contestat la Curtea de Apel București decizia Colegiului de Conducere al Înaltei Curți de Casație și Justiție în cazul completului de 5 judecători care judecă apelul împotriva sentinței sale de condamnare la 3 ani și jumătate de închisoare în dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorman. Judecarea apelului trebuia să aibă loc astăzi, însă ședința a fost amânată până pe 5 noiembrie pentru ca atât Liviu Dragnea, cât și alți inculpați să-și poată angaja avocați.

Adina Florea, propusă de ministrul Justiției Tudorel Toader pentru funcția de procuror șef al DNA, a primit aviz negativ din partea Secției pentru procurori a CSM. Acesta este însă consultativ.