Sari la conținut

11 octombrie: Începe licitația pentru autostrada Ploiești-Brașov – Se lansează programul guvernamental ”Investește în tine”

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat licitația pentru autostrada Ploiești-Brașov, care va fi lansată luni. Pentru proiectul care va fi realizat în parteneriat public-privat, investitorii vor putea depune oferte timp de 30 de zile. În luna decembrie va fi semnat acordul de parteneriat public-privat pentru realizarea autostrăzii.

A fost lansat programul guvernamental ”Investește în tine”, care va începe luni, 15 octombrie. Proiectul, implementat și monitorizat de Comisia Națională de Strategie și Prognoză, permite tinerilor cu vârste între 16 și 26 de ani contractarea de credite cu dobândă suportată de la bugetul de stat de până la 40.000 de lei, iar celor cu vârste între 26 și 55 de ani, de până la 35.000 de lei.

Se desființează Serviciul de combatere a corupției din cadrul DNA – Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a acordat avizul, după intrarea în vigoare a legii 304/2004 privind organizarea judiciară, care prevede înființarea Secției de investigare a infracţiunilor din Justiţie în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

75 de firme din domeniul industriilor creative vor beneficia de finanțare din partea Consiliului IMM-urilor din România. Prin intermediul programului ”Creative Start”, care-și propune încurajarea antreprenoriatului prin sprijinul acordat înființării de firme din industriile creative în zona de Nord-Vest a țării, 75 de IMM-uri vor primi finanțare nerambursabilă de până la 160.000 lei.