Sari la conținut

22 octombrie: Senatul a adoptat declasificarea Hotărârii CSAT 17/2005 – Iohannis invită partidele la consultare pe legile Justiției – Comisia de la Veneția a publicat raportul privind Legile Justiției și CP

Senatul a adoptat declasificarea deciziei CSAT 17/2005 și toate documentele obținute cu ajutorul acesteia. Proiectul, inițiat de Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, va permite celor care consideră sentința primită nedreaptă să solicite revizuirea acesteia.

După adoptarea, pe 10 octombrie, a noului proiect al Legii Pensiilor, Senatul a aprobat procedura de urgență a acestuia cu majoritate de voturi.

Klaus Iohannis a invitat partidele parlamentare la consultări pe legislația din Justiție. Acestea vor începe de la ora 15.00, cu Partidul Social Democrat.

Comisia de la Veneția a publicat rapoartele cu privire la modificările aduse Legilor Justiției și Codurilor Penale, în care critică vehement schimbările propuse de coaliția PSD-ALDE. Comisia recomandă reevaluarea Codurilor Penale și a Legilor Justiției, a căror adoptare a fost făcută prea rapid și într-o manieră lipsită de transparență.