Sari la conținut

5 noiembrie: Adrian Țuțuianu și Marian Neacșu, excluși din PSD – Procesul lui Dragnea s-a amânat – Noi valize apar în Parlament

Adrian Țuțuianu și Marian Neacșu au fost excluși din PSD la ședința Comitetului Executiv Național. Potrivit declarațiilor liderului partidului, Liviu Dragnea, măsura a fost necesară. Alți membri nu vor fi excluși, a adăugat acesta, pentru că nu sunt o amenințare la stabilitatea partidului și a majorității parlamentare.

Cel de-al doilea termen în dosarul DGASPC Teleorman, în care Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare, a avut loc la Înalta Curte de Casație și Justiție – procesul a fost amânat încă o dată, pentru 3 decembrie. Zeci de pensionari au venit să-l susțină pe liderul partidului, dar lângă ei s-au aflat și câteva zeci de protestatari #rezist.

Apariții simpatice astăzi, după publicarea materialului RISE Project din acest weekend. Eugen Tomac a declarat că a găsit în Parlament o nouă valiză, a moțiunii de cenzură. Liderul social democrat Liviu Dragnea s-a prezentat și el în fața presei cu două valize – una ”cu gogoși” de la RISE Project, iar cea de-a doua, cu documente din dosare care îl privesc pe Klaus Iohannis.

Cererea de suspendare a procedurii de revocare din funcție a procurorului general, înaintată de Augustin Lazăr, va fi judecată pe 19 noiembrie, a decis Curtea de Apel Alba Iulia.

129 de organizații non-guvernamentale au înaintat o scrisoare președintelui Klaus Iohannis, în care îi solicită acestuia să nu promulge legea pentru prevenirea și combaterea spălării banilor. ”Nu contestăm necesitatea acestei legi, ci faptul că în textul ei au fost introduse prevederi care nu răspund unor probleme de fond, însă vor conduce la blocarea activității asociațiilor și fundațiilor și altor persoane juridice fără scop patrimonial din România”, declară Centrul de Resurse pentru participare publică.