Sari la conținut

6 Noiembrie: Realizarea planului de investiții, amânată, spune AmCham – PSD nu pierde majoritatea parlamentară – Cine a reclamat „Copiii referendumului”

Plan de investiții vs deficit bugetar. Camera de Comerț Româno-Americană (AmCham) susține că realizarea planului de investiții nu este o prioritate nici anul acesta pentru Guvern. Nivelul deficitului bugetar în primele 9 luni din 2018 depășește cu mai mult de 2 ori nivelul celui din aceeași perioadă a anului trecut, iar reducerea cheltuielilor planificate pentru investiții este necesară pentru a nu depăși pragul maxim de 3% din PIB prevăzut de Tratatul de la Maastricht.

Majoritate parlamentară. Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat luni la un post TV referitor la excluderea lui Adrian Ţuţuianu şi a lui Marian Neacşu din PSD, că este îngrijorat să nu fie afectată majoritatea parlamentară. În replică, Niculae Bădălău admite că e nevoie de o discuție cu parlamentarii PSD care nu cunosc foarte bine disciplina de partid. Liviu Dragnea susține, la rândul său, că nu există motive de îngrijorare. Interesant, Liviu Pop a declarat astăzi că parlamentari de la alte partide sau independenți vor deveni membri PSD în viitorul apropiat.

”Copiii referendumului”. Jurnalistul Vlad ​​Petreanu a publicat astăzi lista cu parlamentarii care au reclamat spotul „Copiii referendumului” al agenției Papaya: majoritatea, surpriză, sunt din PNL – 10 din 15, mai exact. Deputatul PNL Pavel Popescu afirmă că sesizarea trebuia să fie o inițiativă legislativă pentru protecția minorilor, iar Raluca Turcan subliniază faptul că aceasta a fost nu o inițiativă PNL, ci una care aparține Grupului Ecumenic de Rugăciune din Parlament.