Sari la conținut

PSD o propune pe Ecaterina Andronescu la Ministerul Educației și pe George Ciamba la Ministerul Afacerilor Europene

PSD a propus astăzi, în cadrul Biroului Permanent Național, noii miniștri ai Educației Naționale și Afacerilor Europene.

Astfel, la Educație a fost propusă Ecaterina Andronescu, iar la Ministerul Afacerilor Europene, George Ciamba este nominalizarea Partidului Social Democrat. Propunerile nu au fost transmise încă Guvernului, acestea fiind aprobate astăzi doar în cadrul PSD.

Avem nevoie de oameni cu experiență (…) care pot conduce aceste portofolii și care pot aduce plus valoare, a declarat astăzi Viorica Dăncilă.

Cu referire la declarațiile de ieri ale președintelui Klaus Iohannis privitoare la faptul că România nu este gata de mandatul președinției Consiliului Uniunii Europene, prim-ministrul a dat asigurări că suntem pregătiți și a făcut apel la Iohannis pentru ca acesta să se rețină de la acest tip de declarații.

Orice declarație care aduce o umbră de îndoială asupra acestui lucru nu poate face decât rău României. Suntem în linie dreaptă, am nominalizat o persoană cu experiență, care cu siguranță va fi sprijinită și de mulți experți în cadrul Ministerului Afacerilor Externe și care poate conduce cu succes o președinție de succes pentru România.

Cele spuse ieri de președintele Iohannis pot fi declarate ca iresponsabile, a declarat și Liviu Dragnea în cadrul conferinței de presă susținute alături de premier.