Sari la conținut

26 noiembrie: Paul Stănescu a demisionat – Dăncilă nu se teme de o moţiune de cenzură – USR București vrea lichidarea celor 20 de companii municipale

Paul Stănescu a demisionat astăzi din funcțiile de vice prim-ministru și Ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Cu puțin înainte de anunțul său, Premierul Viorica Dăncilă declara că a avut o discuție cu Stănescu în care îl anunța de retragerea sprijinului politic din partea PSD, însă acesta a refuzat să își dea demisia.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a declarat că nu se teme de moțiunea de cenzură anunțată în ultima vreme de Opoziție, afirmând că are încredere în colegii din PSD, dar și din coaliție. În plus, Viorica Dăncilă susține că majoritatea punctelor din programul de guvernare au fost deja realizate. Liderul PSD, Liviu Dragnea, spus că nu are emoții și nu crede că Opoziția are șanse de câștig.

USR București a depus astăzi un proiect de hotărâre pentru dizolvarea și lichidarea celor 20 de companii municipale înființate de Gabriela Firea, ca urmare a deciziei de joi a Curții de Apel Bucureșți de anulare a tuturor hotărârilor de înființare a acestora. Proiectul USR prevede și abrogarea hotărârii pentru desființarea mai multor Administrații din subordinea Primăriei Capitalei, considerând că acestea sunt importante pentru oraș.