Sari la conținut

Demararea proiectului POCU 122607 – “Crearea și implementarea serviciilor comunitare integrate pentru combaterea sărăciei și a excluziunii sociale”

Ministerul Sănătății derulează în perioada 12 septembrie 2018 – 11 ianuarie 2022 proiectul POCU 122607 cu titlul: “Crearea și implementarea serviciilor comunitare integrate pentru combaterea sărăciei și a excluziunii sociale”, implementat în parteneriat cu Ministerul Municii și Justiției Sociale, în calitate de lider de Proiect, Ministerul Educației Naționale, în calitate de partener 1 și Ministerul Sănătății, în calitate de partener 2.

Obiectivul general al proiectului constă în creșterea incluziunii sociale și combaterea sărăciei prin dezvoltarea și pilotarea serviciilor comunitare integrate în 139 de comunități rurale și mic urbane cu tip de marginalizare peste medie și severă.

Persoanele afectate de sărăcie din 139 de comunități rurale și mic urbane cu marginalizare severă și peste medie vor beneficia, în special, de servicii medico-socio-educaționale, adaptate tuturor nevoilor identificate, de la cele de sănătate la cele sociale sau de educație, până la ocupare, locuire și accesul la documente de identitate. Acest tip de servicii va fi pilotat în cele 139 de comunități timp de 28 de luni.

Fiecare caz medico-social va fi evaluat de o echipă mixtă, formată din specialiști în domeniul medical, social și educațional, care se vor coordona, astfel încât fiecare persoană să fie îndrumată și ajutată să acceseze toate serviciile de care are nevoie.

sursă: ms.ro