Sari la conținut

Președintele, supărat pe Viorica Dăncilă pentru sesizarea la Curtea Constituțională

Premierul va afla argumentele pentru care președintele refuză numirea noilor miniștri la Transporturi și Dezvoltare de la Curtea Constituțională, a declarat astăzi Klaus Iohannis, vizibil deranjat de gestul premierului de a sesiza CCR cu privire la existența unui conflict juridic de natură constituțională între Președinție și Guvern. Acesta a adăugat că ședința CSAT de pe 11 decembrie ar fi fost o ocazie discretă de a negocia numirea noilor miniștri, însă PSD a ales o altă cale, greșită în opinia domnului Iohannis, la fel ca întreaga abordare a premierului cu privire la remanierea guvernamentală.

”Doamna prim-ministru nu are deloc răbdare. Nu a așteptat motivarea refuzului de a numi miniștrii, ci a trimis o a doua propunere”, a afirmat acesta.

”Doamna prim ministru putea să se prezinte la mine cu argumente. Aceasta a venit cu o solicitare de remaniere fără niciun fel de explicație pentru solicitarea de revocare a miniștrilor – o sancțiune politică, nu o mișcare de plăcere. Prim-ministrul avea obligația să se prezinte în fața națiunii și să explice de ce remaniază miniștrii.”

Președintele a adăugat că Viorica Dăncilă confundă Guvernul cu partidul, iar ”această manieră de a încerca să conducă statul de la partid o cunoaștem dintr-un regim care s-a terminat în 1989”, făcând referire la Liviu Dragnea, care conduce prin interpuși Guvernul în opinia președintelui.