Sari la conținut

11 decembrie: Ședința CSAT se reia pe 19 decembrie – Parlamentul European a votat aderarea României la Schengen – Legea Pensiilor intră în Camera Deputaților prin raport de admitere

> Astăzi a avut loc ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, în care au fost dezbătute mai multe subiecte, privind planul de înzestrare a Armatei în perioada 2019-2028, programul de activitate CSAT 2019, modul de întrebuințare a Forţelor Armate ale României care vor fi trimise la misiuni în afara teritoriului României în cursul anului viitor, ca şi Planul Naţional de Priorităţi Informative pentru 2019. La câteva ore de la începerea dezbaterilor, președintele Klaus Iohannis a suspendat ședința CSAT la solicitarea membrilor Consiliului. Discuțiile vor fi reluate pe 19 decembrie, ”având în vedere faptul că ordinea de zi a cuprins tematici importante referitoare la apărarea ţării şi securitatea naţională, fapt care a generat discuţii prelungite.”

> Parlamentul European a votat azi cu majoritate covârșitoare rezoluția prin care se recomandă Consiliului Uniunii Europene integrarea rapidă a României și a Bulgariei în spațiul Schengen. Pentru a putea adera, cele două țări trebuie să primească toate voturile statelor-membre în Consiliul UE.

> Legea Pensiilor a primit raport de admitere în comisia de muncă a Camerei Deputaților, cu 14 voturi ”pentru”, 5 ”împotrivă” și o abținere. Proiectul de lege, adoptat deja de Senat, va fi supus la vot în plenul Camerei Deputaților.