Sari la conținut

Guvernul acordă noi competențe Autorității Naţionale pentru Persoanele cu Dizabilităţi, care vin în sprijinul celor care au nevoie de tehnologie asistivă

În ședința de Guvern de astăzi a fost adoptată o hotărâre prin care se acordă Autorităţii Naţionale pentru Persoanele cu Dizabilităţi noi competențe care să vină în sprijinul persoanelor ce au nevoie de tehnologie asistivă. ANPD va putea acorda beneficiarilor subvenții din fonduri externe nerambursabile pentru achiziția de tehnologie asistivă, care mențin sau îmbunătățesc capacitățile funcționale ale acestora.

Decizia de astăzi face parte dintr-un pachet de măsuri asumat de Guvern și creat în colaborare cu organizaţii nonguvernamentale care activează în domeniul dizabilităţii, pentru a îmbunătăți condițiile de viaţă ale persoanelor cu dizabilităţi.

Demersul se înscrie într-un context instituțional amplu, prin care se urmăreşte creşterea oportunităţilor de integrare a persoanelor cu dizabilităţi pe piaţa muncii dar și a calității vieții acestora, prin facilitarea achiziţiei de tehnologie asistivă, în scopul adaptării locului de muncă la nevoile acestor persoane. Iniţiativa urmează a fi susţinută prin intermediul Programului Operaţional Capital Uman gestionat de Ministerul Fondurilor Europene.