Sari la conținut

14 decembrie: Moțiunea de cenzură se dezbate și se votează joi – România va primi mai mulţi bani de la UE – Cererea de extrădare a ziaristului turc Kamil Demirkaya a fost respinsă

> Opoziția a depus astăzi moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă. Aceasta va fi dezbătută și votată joi, iar deputatul PSD Florin Iordache susține că deși va fi asigurat cvorumul, e curios dacă moțiunea va fi votată măcar de un număr de persoane egal cu cel care a semnat-o. Iordache afirmă că nu crede că opoziția dorește să treacă moțiunea, acesta fiind motivul pentru care a depus-o atât de târziu, având în vedere că cea mai mare parte dintre parlamentari pleacă acasă miercuri.

> Corina Creţu, comisarul european pentru politică regională, a aprobat vineri modificarea Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM), prin care vor fi alocate mai multe fonduri europene pentru proiecte de importanţă majoră pentru România, precum Magistrala 6 de metrou sau Autostrada Unirii. Astfel, rata de cofinanţare europeană pentru proiectele de transport creşte de la 75% la 85%.

> Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea autorităţilor turce de extrădare a jurnalistului Kamil Demirkaya de la publicaţia Zaman România. Demirkaya a fost reținut în 5 decembrie în urma unui mandat de extrădare emis la ordinul președintelui Erdogan și susține că nu doreşte să fie extrădat. Mai mult, jurnalistul a cerut azil politic în România, afirmând că în Turcia ”justiţia nu funcţionează”.