Sari la conținut

19 Decembrie: CCR amână decizia privind protocoalele încheiate de SRI – Bursa pierde azi progresul pe 2018 – CCR admite existența unui conflict Guvern – Președinte

Curtea Constituţională a amânat pentru luna ianuarie (pentru a patra oară) deciziile privind protocoalele încheiate între SRI și instituțiile din Justiție între 2009 și 2016. De asemenea, CCR a amânat și dezbaterile asupra sesizărilor lui Klaus Iohannis, ICCJ, PNL și USR cu privire la Legea pentru declasificarea unor documente, inițiată de Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu.

Indicele principal BET al celor mai tranzacţionate acţiuni de la Bucureşti s-a prăbușit astăzi cu aproape 12%, bursa pierzând într-o singură şedinţă întreg progresul înregistrat pe parcursul anului 2018. Marile companii listate au pierdut  6 miliarde lei în două ore la bursa de la Viena.

Curtea Constituțională (CCR) a constatat un conflict între Guvern și președintele României în ceea ce privește refuzul lui Klaus Iohannis de a accepta remanierea guvernamentală propusă de Viorica Dăncilă. Astfel, președintele trebuie să îi revoce pe miniștrii demiși și să răspundă propunerilor de numire, explicând de ce îi refuză la ministere pe Lia Olguța Vasilescu și Mircea Drăghici.