Sari la conținut

18 Decembrie: USR şi PNL au sesizat CCR privind legea de aprobare a OUG privind înfiinţarea Secţiei de investigare a magistraţilor – Rabla pentru electrocasnice – Nouă categorie de servicii cu TVA de 5%

PNL și USR au sesizat marți CCR cu privire la neconstituționalitatea legii de aprobare a Ordonanței de Urgență a Guvernului 90/2018, referitoare la înființarea Secției de investigare a magistraților. Ioan Cupșa, deputat PNL, a mai afirmat că cele două partide au solicitat CCR să sesizeze Curtea de Justiţie a UE cu 4 întrebări ale căror răspunsuri ar trebui să lămurească dacă raportul MCV, rapoartele din desfășurarea activității de monitorizare, control și verificare sunt sau nu obligatorii pentru România.

Ministerul Mediului lansează de miercuri programul ”Rabla pentru electrocasnice”, prin care românii care doresc să înlocuiască electrocasnicele vechi vor primi vouchere ]n schimbul acestora pentru a achiziționa altele noi. Voucherele vor avea valori între 200 și 400 lei și vor fi disponibile momentan pentru frigidere, mașini de spălat și aparate de aer condiționat. Numărul voucherelor care vor fi acordate în total este de 60.000.

Un nou proiect de lege aprobat de deputați a stabilit reducerea cotei de TVA la 5% pentru o nouă categorie de servicii: transportul de persoane în scop distractiv sau turistic. Această lege vine în completarea celei care a redus TVA la 5% din noiembrie 2018 pentru cazarea în cadrul sectorului hotelier şi serviciile de restaurant şi catering.