Sari la conținut

Știri de weekend: PNL somează Avocatul Poporului să sesizeze CCR pe Ordonanța privind măsurile fiscale – Proteste în țară împotriva PSD

Săptămâna ar fi putut să se încheie într-o notă, dacă nu festivă, cel puțin de armonie, odată cu intrarea în vacanță a oficialilor noștri… și a noastră, pe lângă ei. OUG privind măsurile fiscale adoptată vineri de Guvern a dat însă temă de gândire opiniei publice. E bună? E rea? Mai cu argumente, mai cu sloganuri, majoritatea o atacă puternic. PNL vrea ca Ordonanța să fie sesizată la CCR de Avocatul Poporului. Strada vrea, la rândul său… o altă guvernare. Răspunsul la cele două întrebări nu e în spațiul public, ci chiar în proiectul de OUG și în reacția mediului privat, pe care o vom avea în următoarele zile.

> PNL a somat public Avocatul Poporului să sesizeze Curtea Constituțională cu privire la deja celebra OUG prin care Guvernul a adoptat un set de măsuri fiscale ce au încins opinia publică. „Ordonanța Lăcomiei guvernului Dragnea – Dăncilă va provoca un tsunami fiscal și economic în multe sectoare vitale pentru economia României”, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă.

> Circa 2.000 de oameni au participat, sâmbătă seara, la un marș de comemorare a Eroilor Revoluției din 1989, ale căror nume au fost citite în Piața Universității din Capitală. Nu au lipsit însă de la miting sloganuri anti-PSD, al căror ecou s-a auzit în Sibiu, unde peste 1.000 de oameni au protestat împotriva coaliției PSD-ALDE, dar și în rândul celor 200 de protestatari care au ieșit în stradă în Cluj-Napoca.

Categorii

Economie, PSD, Ştiri