Sari la conținut

27 decembrie: Toader a trimis președintelui cererea de revocare a procurorului general – Dăncilă acceptă OUG pe amnistie și grațiere dacă e asumată de ministrul Justiției – A început programul Start-up Nation

> Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a trimis președintelui Klaus Iohannis cererea de revocare din funcție a procurorului general Augustin Lazăr și solicitările de numire în funcție a 5 procurori PÎCCJ și DIICOT (între acestea se află și propunerea pentru noul procuror-șef DNA, Adina Florea).

> Coaliția pentru Dezvoltarea României a solicitat printr-o scrisoare deschisă președintelui Klaus Iohannis includerea, în agenda CSAT, a efectelor Ordonanței de Urgență privind modificările fiscale care a fost adoptată de Guvern pe 21 decembrie, motivând că aceasta are impact asupra siguranței naționale.

> Premierul Viorica Dăncilă nu va accepta o eventuală ordonanță de urgență privind amnistia și grațierea decât în măsura în care aceasta va fi asumată de ministrul Justiției.

> PNL și USR au sesizat CCR cu privire la aspecte de neconstituționalitate privind Legea pensiilor.

> A început oficial programul național Start-up Nation, prin care statul acordă până la 200.000 de lei pentru 10.000 de afaceri din domeniul producției, serviciilor, industriilor creative și comerțului. Începând de astăzi, candidații au la dispoziție 30 de zile pentru a-și înscrie planul de afaceri în competiție.