Sari la conținut

28 decembrie: Iohannis refuză propunerile PSD pentru ministerele Dezvoltării și Transporturilor, precum și pentru funcția de șef al Statului Major al Apărării – MFP prezintă situația bugetului general consolidat la 11 luni

> Klaus Iohannis a refuzat propunerea PSD pentru funcția de șef al Statului Major al Apărării și a decis prelungirea, cu încă 1 an, a mandatului acordat lui Nicolae Ciucă, cel care ocupă în prezent această funcție. În timp ce PSD consideră că decretul semnat de președinte încalcă prevederile constituționale, Opoziția susține decizia acestuia ca fiind ‘firească’.

> Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, în ședința de Guvern, refuzul președintelui Iohannis de a numi în funcțiile de miniștri la Dezvoltare și Transporturi propunerile PSD: Lia Olguța Vasilescu și Mircea Drăghici. Decizia a încins spiritele în rândul membrilor Partidului Social Democrat, care vorbesc tot mai mult despre suspendarea președintelui.

> Ministerul Finanțelor Publice a prezentat situația bugetului general consolidat pentru primele 11 luni ale anului, perioadă pe care România o încheie cu un deficit de 2,74% din PIB. Creșterea veniturilor bugetului general consolidat, mai mari cu 14,6% față de aceeași perioadă a anului trecut, a fost umbrită de creșterea cheltuielilor, de 20,6% între 1 ianuarie și 30 noiembrie 2018.