Sari la conținut

2 ianuarie: Juncker face jocuri cu ochii la alegerile europene, spune Renate Weber – Florin Cîțu susține că cifrele privind execuția bugetară au fost măsluite – Ecaterina Andronescu spune că un candidat PSD la prezidențiale are toate șansele să câștige în turul II

> ‘Președintele Comisiei Europene face jocuri cu ochii la alegerile europene care urmează’, a comentat europarlamentarul ALDE Renate Weber declarațiile lui Jean-Claude Juncker cu privire la mandatul României la Președinția Consiliului Uniunii Europene, despre care acesta are ‘dubii’ că îl poate duce la capăt cu succes. ‘Pentru mine e clar că Donald Tusk este cel în care pot avea încredere. Nu e prima dată când are curajul de a exprimă poziții corecte, chiar dacă ii deranjează pe cei care gândesc numai prin prisma interesului personal sau de partid”, a adăugat aceasta. Donald Tusk a transmis României un mesaj de încurajare și un vot de încredere pe platforma de socializare Twitter.

> Senatorul liberal Florin Cîțu îi acuză pe Darius Vâlcov și Eugen Teodorovici de măsluirea cifrelor privitoare la execuția bugetară, după ce consilierul premierului Dăncilă a declarat, cu aproape 1 lună înaintea publicării datelor oficiale, că România a încheiat anul 2018 cu un deficit pe cash de 2,92% din PIB. În replică ministrul de Finanțe a spus că acuzația ‘este o bazaconie totală, o imbecilitate, pe româneşte’. ‘Este inacceptabil ca o persoană publică importantă, vicepreşedinte de partid, aşa cum este Florin Cîţu, să dea astfel de informaţii, în condiţiile în care Eurostat confirmă datele mele. Nu e corect să dezinformezi populaţia’, a declarat Eugen Teodorovici.

> Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat astăzi în cadrul unei emisiuni TV că, în măsura în care coaliția nu va propune un candidat comun la prezidențiale, un candidat PSD are toate șansele să câștige mandatul în turul II. ‘Logic și normal ar fi să existe susținerea alianței pentru cel care urmează să fie candidatul alianței, ar fi grozav să fie așa’, a mai spus Andronescu, adăugând că electoratul PSD susține în mod tradițional un candidat propriu.