Sari la conținut

3 Ianuarie: ICCJ a tras la sorți completurile de 5 judecători – Mihaela Triculescu: noul președinte ANAF – Iohannis i-a revocat pe miniștrii Paul Stănescu și Lucian Șova, dar nu i-a numit pe cei propuși de PSD în locul lor – ROBOR la 3 luni scade la 2,99%

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prin preşedintele Instanţei supreme, Cristina Tarcea, a tras astăzi la sorți membrii completurilor de cinci judecători pentru anul 2019: 3 pentru completurile penale și 3 pentru completurile civile. Secţia pentru judecători a CSM a decis însă pe 19 decembrie ca dosarele aflate deja pe rolul completurilor de cinci judecători de la ICCJ să fie judecate în continuare de completurile trase la sorţi pe 13 decembrie.

Mihaela Triculescu, lichidator judiciar specialist în insolvență, cu 19 ani de experiență în mediul privat, a fost numită astăzi de premierul Viorica Dăncilă în funcția de președinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF). Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, i-a solicitat cu puțin timp în urmă premierului Viorica Dăncilă revocarea din funcție a președintelui ANAF, Ionuț Mișa, iar Mihaela Triculescu a fost una dintre propunerile acestuia.

Președintele Klaus Iohannis a semnat joi decretele de revocare din funcție a miniștrilor demisionari Paul Stănescu și Lucian Șova, fără însă a-i numi în Guvern pe înlocuitorii propuși de PSD pentru Ministerul Dezvoltării și Ministerul transporturilor – Lia Olguța Vasilescu, respectiv Mircea Drăghici. Decretele vin ca urmare a deciziei CCR din 19 decembrie, care constata existența unui conflict juridic între Guvern și președintele României generat de refuzul lui Klaus Iohannis de a accepta remanierea guvernamentală propusă de prim ministru.

Indicele ROBOR la 3 luni a scăzut la 2,99%, cel mai mic nivel înregistrat din iunie 2018 până în prezent, arată datele publicate de Banca Naţională a României (BNR).