Sari la conținut

Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020: 445,8 milioane de euro disponibile în primele 3 luni din 2019

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale deschide în Trimestrul I din 2019 noi sesiuni de primire de proiecte prin Programul Național de Dezvoltare Rurală, valoarea fondurilor alocate fiind de peste 445,8 milioane de euro.

În primele 3 luni ale anului vor fi disponibile fonduri pentru investiții în exploatațiile pomicole, dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice – irigații, măsuri preventive destinate să reducă efectele dezastrelor naturale, ale fenomenelor climatice nefavorabile și ale evenimentelor catastrofale probabile, refacerea terenurilor agricole și a potențialului de producție afectate de dezastre naturale, de condiții de mediu adverse și de evenimente catastrofale.

Infrastructura locală va beneficia de asemenea de finanțare prin deschiderea unor noi sesiuni pentru investiții, ca și Grupurile de Acțiune Locală care vor avea la dispoziție o nouă oportunitate de finanțare.

În aceeași perioadă de timp vor fi lansate sesiuni pentru Servicii de silvomediu, servicii climatice și conservarea pădurilor și Prime pentru asigurarea culturilor, a animalelor si a plantelor.

În prezent sunt deschise sesiuni de primire de proiecte pentru formarea profesională şi dobândirea de competențe, investiții în exploatații agricole, procesarea/marketingul produselor agricole.

Pe lângă aceste linii de finanțare, cei interesați au la dispoziție sM 8.1 – Împăduriri și crearea de suprafețe împădurite, sau sM 16.1/ 16.1a – Sprijin pentru înființarea și funcționarea grupurilor operaționale (GO), dezvoltarea de proiecte pilot, produse și procese în sectorul agricol/ pomicol – Etapa 2. Mai mult decât atât, din data de 3 ianuarie a fost deschisă primirea de proiecte pentru sM 16.4/ 16.4a – Sprijin pentru cooperarea orizontală și verticală între actorii din lanțul de aprovizionare (agricol/pomicol).