Sari la conținut

9 Ianuarie: Ponta l-ar putea susține pe Tăriceanu – ANCOM avertizează Guvernul – Iohannis refuză numirea Adinei Florea

Victor Ponta, președintele PRO România, a afirmat astăzi că dorește crearea unui pol de centru – stânga la alegerile prezidențiale, cu scopul de a-l scoate pe Liviu Dragnea din primul tur la prezidențiale. Ponta dorește să facă o campanie la prezidențiale pentru cineva în care crede, nominalizând ca exemple în acest sens pe Călin Popescu Tăriceanu – ”dacă se desprinde de Dragnea”- , Gabriela Firea sau Corina Crețu.

ANCOM, arbitrul telecom condus de Sorin Grindeanu, a avertizat pe 20 decembrie Ministerul de Finanțe că tariful de monitorizare la un nivel fix de 3% pe cifra de afaceri în telecom încalcă legislația Uniunii Europene, propunând ca tariful „să se determine anual, fără a depăși 3%”. În ciuda solicitării, Guvernul a păstrat acest tarif fix la 3% în OUG privind „taxa pe lăcomie”, publicată în 29 decembrie în Monitorul Oficial, exceptând de la plata acestuia serviciile poștale și de curierat.

Președintele Klaus Iohannis a respins pentru a doua oară propunerea Ministrului Justiției Tudorel Toader de a o numi pe Adina Florea în funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție, argumentând că nu există dovezi atașate că aceasta nu a colaborat cu Securitatea.