Sari la conținut

10 Ianuarie: DNA a demarat control intern la Oradea – DNA cere revocarea lui Lucian Onea – Olguța Vasilescu și Mircea Drăghici propuși din nou

Călin Nistor, șeful interimar al DNA, a demarat un control intern la Oradea, după apariția în spațiul public a înregistrărilor de la Oradea, în care procurorii din Bihor vorbeau de urmărirea penală a unor judecători ca să ”intre frica” în ei. Cinci procurori de la DNA Oradea s-au prezentat miercuri la Parchetul General pentru a fi audiaţi în acest dosar.

Tot Călin Nistor, procurorul șef adjunct DNA, a trimis astăzi Secţiei de procurori a CSM solicitarea avizului de revocare din funcţia de procuror DNA Ploieşti a lui Lucian Onea, pe motiv că şi-a exercitat în mod necorespunzător atribuţiile specifice funcţiei deţinute. De asemenea, a trimis cereri de încetare a activităţii pentru încă trei procurori de la aceeaşi structură: Deaconu Giluela, Savu Alfred Virgiliu şi Răileanu Elena Cerasela.

Preşedintele Klaus Iohannis a motivat astăzi refuzul de a accepta propunerile de la Transporturi şi Dezvoltare: Mircea Drăghici și Lia Olguţa Vasilescu. Ca răspuns, premierul Viorica Dăncilă a anunțat că a făcut aceleași propuneri pentru cele două posturi de ministru, argumentând cu faptul că cele două propuneri respectă toate condițiile prevăzute de Constituția României, republicată, și de legile organice aplicabile.