Sari la conținut

18 Ianuarie: ”Iohannis va intra în turul 2 și va câștiga”- Kelemen Hunor – Marius Oprea susține că PLUS este al lui Alexandru Iordache, de la Securitate – Ordonanța cheamă criza

> Kelemen Hunor a declarat joi la ședința Consiliul Reprezentanților UDMR din Covasna că este convins că președintele Klaus Iohannis va intra în turul al doilea al alegerilor prezidențiale și va câștiga al doilea mandat. El spune că Iohannis poate fi învins doar de Dacian Cioloș, dar că, în acest caz, „suntem într-un mare necaz”. Președintele a mai declarat că nu crede că opoziția dorește să guverneze, ci așteaptă alegerile din 2020, sperând să fie votată pentru că oamenii vor fi tot mai nemulțumiți de PSD.

> Istoricul Marius Oprea susține că în spatele Partidului Libertății, Unității și Solidarității (PLUS), condus de Dacian Cioloș, se află Alexandru Iordache, fondatorul firmei de avocatură „Iordache & Partners” și anchetator la Securitate, fost maior de la Direcția de cercetări penale. Acesta ar fi cel care a solicitat înființarea partidului în octombrie, alături de Daneş Raluca Florina (senior associate la firmă) și Iordache Iulia (soţia secretarului general și nora lui Alexandru Iordache). Ca răspuns, Dacian Cioloș a declarat că el este ”eminența cenușie din spatele PLUS” , iar asocierea numelui său cu oameni pe care nu îi cunoaște este ”un lucru mizerabil”, susținând că ”Având în vedere cât de mulți români au colaborat sau au lucrat cu Securitatea, sigur se poate <<demonstra>> că există cel puțin o legătură între oricare dintre noi și Securitate”.

> Sergiu Oprescu, președintele Asociației Române a Băncilor, susține că Ordonanța de Urgență a Guvernului adoptată la finele anului trecut, care introduce taxe noi în mai multe sectoare economice, inclusiv în cel bancar (și pe care le consideră nesustenabile), “cheamă criza”, deoarece “Creează o furtună perfectă pentru economie”.