Sari la conținut

30 Ianuarie: CCR a decis că legea desecretizării protocoalelor e neconstituțională – CSM avizează revocarea lui Ciprian Man și Cristi Ardelean din DNA – România va adopta moneda euro în 2024

> Curtea Constituţională a României a stabilit  în unanimitate (în urma sesizărilor președintelui Klaus Iohannis, ale PNL, USR și ÎCCJ) că Legea de desecretizare a hotărârii CSAT referitoare la protocoale (inițiată de Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu) este neconstituțională, deoarece aceasta contravine dispozițiilor art.1 alin. (4) din Constituție referitor la principiul separației și echilibrului puterilor în stat.

> Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat cererea lui Călin Nistor de revocare din DNA a celor doi procurori de la Oradea, Ciprian Man și Cristian Ardelean care vorbeau în câteva înregistrări făcute publice acum câteva săptămâni despre realizarea  unor dosare penale unor judecători ca ”să intre frica în ei”.

> Premierul Viorica Dăncilă a declarat astăzi că Guvernul îşi asumă obiectivul de adoptare a monedei euro de către România în anul 2024, afirmând însă că acesta este un proces complex ce trebuie pregătit dinainte ”prin implicarea specialiştilor, a mediului academic, patronatelor, sindicatelor, partidelor politice, societăţii civile şi, desigur, a tuturor instituţiilor cu responsabilităţi în domeniu”. Prim-ministrul a mai afirmat că este necesar ca România să ia „măsurile necesare pentru creşterea competitivităţii şi asigurarea unei creşteri economice sustenabile”, pentru ca în urma aderării la euro românii să aibă beneficii.