Sari la conținut

Partidul DEMOS își prezintă lista pentru europarlamentare

Tânărul Partid al Democrației și Solidarității participă la alegerile europarlamentare din primăvara acestui an cu 12 candidați, prezentați astăzi în cadrul unei conferințe de presă în care a fost anunțat și Manifestul politic al formațiunii politice.

Ducem în Parlamentul European vocile celor uitați, ignorați și lăsați în urmă. Vrem o Europă care asigură tuturor demnitate și egalitate: la serviciu, la spital, la școală, pe stradă, acasă. Luptăm pentru zecile de milioane de europeni care trăiesc cu grija zilei de mâine, reiese dintr-o postare publicată pe pagina Facebook a partidului de stânga.

Stabilită prin vot intern de către membrii partidului și ai Platformei civice Demos, lista candidaților la alegerile pentru Parlamentul European este alcătuită în majoritate din femei (9 din 12 candidați). Astfel, cei care se vor prezenta în fața alegătorilor din partea partidului DEMOS sunt:

 1. Claudia Linda Zsiga
 2. Andreea Iorga-Curpăn
 3. Daniela Gabor
 4. Andreea Petruţ
 5. Flavia Matei
 6. Amalia Epure
 7. Roxana Păduraru
 8. Elena Trifan
 9. Mihaela Biolan
 10. Claudiu Crăciun
 11. Joachim Cotaru
 12. Daniel Iancu

Între temele pe care Demos le susține în campania pentru europarlamentare se numără: apărarea drepturilor angajaților și ale persoanelor marginalizate social; o economie europeană bazată pe cooperare și nu pe competiție; protecția mediului; reorientarea Politicii Agricole Comune pentru a sprijini țăranii, producătorii medii și mici și cooperativele; protejarea drepturilor și libertățile fundamentale ale cetățenilor.

Categorii

DEMOS, Euro, Ştiri

Etichete