Sari la conținut

Liviu Dragnea: Comunitățile locale vor avea în 2019 cel mai mare buget din istoria României

Urmând să fie aprobat de Guvern la finalul acestei săptămâni și votat săptămâna viitoare în Parlament, bugetul de stat pentru acest an stârnește dezbateri aprinse în spațiul public. Astăzi, la finalul unor zile și negocieri tensionate dintre Guvern și primari din toată țara, nemulțumiți de reducerea sumelor alocate primăriilor și de refuzul Executivului de a dialoga, președintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a anunțat încheierea conflictului printr-o intervenție Facebook, în care descrie rezultatul negocierilor ca win-win situation.

”Comunitățile locale vor avea în 2019 cel mai mare buget din istoria României: circa 77 miliarde de lei, adică aproape jumătate din valoarea bugetului de stat (164,5 mld.)”, a declarat acesta, adăugând că aleșilor locali le vor reveni toate sumele încasate din impozitul pe venit și 11 miliarde de la Guvern, din cotele de TVA.

”Niciun județ nu va avea mai puțin de 400 lei/locuitor, față de doar 250 anterior, și nicio primărie nu va avea mai puțin de 1.200 lei/locuitor față de doar 750 lei înainte. Primăriile vor opri direct 60% din încasări, așa cum au cerut, iar restul de 40% vor merge la județ, din care 20% se vor întoarce la aceleași primării pentru echilibrare. Si bucureștenii vor avea mai mult decât înainte. Va avea loc o descentralizare a finanțelor, aleșii locali vor prelua o serie de cheltuieli din sarcina Guvernului, dar tot vor rămâne cu 9 miliarde mai mult decât aveau înainte”, a precizat Dragnea.

În opinia liderului PSD, primarii vor avea ”pâinea și cuțitul”, însă asta implică mai multă responsabilitate față de cetățeni.

Categorii

PSD, Ştiri

Etichete