Sari la conținut

31 Ianuarie: PSD, în topul intențiilor de vot – Tensiuni în PLUS – DEMOS prezintă candidaţii pentru PE – Conflict Bădulescu și Gabriel Mutu – Studiu EY despre evoluția economiei românești

> Potrivit unui sondaj IMAS realizat telefonic în perioada 11-30 ianuarie, PSD rămâne pe primul loc în topul intențiilor de vot la europarlamentare și parlamentare (17,4%) , urmat la o distanță foarte mică de PNL (16,5%, respectiv 15,2%) . În cazul alegerilor prezidențiale, candidatul cel mai bine cotat este Klaus Iohannis cu 34,4%, urmat la distanță mare de Călin Popescu Tăriceanu cu 15,4%, Victor Ponta cu 13,2%, și Dacian Cioloș cu 10,9%. Liviu Dragnea ar fi votat doar de 6% dintre români.

> PLUS a anunțat joi demisia lui George Gima și a lui Avram Fițiu din Consiliul Național al partidului după ce Gima și-a atacat colegul pe Facebook, acuzându-l de abordări de extremă dreapta. George Gima a declarat însă că a refuzat să demisioneze, deși Dacian Cioloș i-a cerut să o facă.

> Partidul Democraţiei şi Solidarităţii – Demos (înregistrat la sfârșitul anului trecut) a prezentat joi lista celor 12 candidaţi propuşi pentru alegerile europarlamentare. Aceștia provin din familii cu dificultăţi materiale și au făcut voluntariat, sunt dedicați comunității și au încredere în proiectul european.

> După retragerea sprijinului politic PSD oferit lui Aurelian Bădulescu pentru funcţia de viceprimar al Capitalei a avut loc un conflict între acesta și Gabriel Mutu, primarul sectorului 6 și preşedinte interimar al PSD Bucureşti. În cadrul ședinței Consiliului General în care Mutu a încercat să forțeze revocarea din funcție a lui Bădulescu, edilul sectorului 6 ar fi aruncat o sticlă plină cu apă în zona feței noului proscris PSD. A ieșit ”o încrâncenare”, spune Bădulescu. Mutu o descrie ca o discuție mai aprinsă.

> Potrivit unui sondaj online EY la care au răspuns 301 lideri de organizații din mai multe sectoare ale economiei românești, 47% dintre respondenți sunt neîncrezători sau foarte neîncrezători în privința evoluției economiei românești din următorul an. Cele mai importante piedici în dezvoltarea afacerilor, spun oamenii de afaceri, sunt în strânsă legătură cu politicile publice.