Sari la conținut

CEx PSD: Liviu Dragnea își face intrarea – a rugat Guvernul să analizeze fondurile serviciilor secrete, care pot fi relocate

Liviu Dragnea își începe activitatea din acest an cu un conflict puternic în interiorul Partidului Social Democrat, făcându-și intrarea publică odată cu prima ședință CEx a formațiunii politice din 2019. Primele declarații ale liderului PSD au vizat proiectul de buget al acestui an și sumele alocate serviciilor secrete, Dragnea menționând că a rugat Guvernul să le analizeze pentru a lua în considerare relocarea lor către proiecte din sănătate, care pot de asemenea să fie considerate programe de siguranță națională.

Epilog al războiului început de primarii din București și din teritoriu care s-au împotrivit puternic proiectului de buget și presărat de plecări răsunătoare din PSD, ședința CEx de astăzi are ca scop, dincolo de o serie de hotărâri administrative, bugetul anului 2019 și prioritățile Guvernului pentru acest an.

Mai mult, PSD trebuie să tranșeze problema sângerării de parlamentari din ultima perioadă, care îi pune pe social-democrați în situația de a nu mai avea majoritate în Camera Deputaților și de a depinde tot mai mult de un UDMR din ce în ce mai critic la adresa Guvernului și a coaliției de guvernare.

Protestele din 10 august sunt un alt motiv de îngrijorare pentru PSD și pentru Liviu Dragnea, pe fondul declarațiilor viceprimarului Capitalei, Aurelian Bădulescu, la acea vreme cu atribuțiile primarului Gabriela Firea, care a spus că mințit în cadrul audierilor la Parchet în legătură cu evenimentele de acum o jumătate de an.

Este aproape palpabilă tensiunea din Parlament unde au loc dezbaterile dintre liderii PSD, deși într-o intervenție telefonică, secretarul general PSD Codrin Ștefănescu a spus că discuția a fost relaxată.