Sari la conținut

6 Februarie: Petrom nu investește încă în Marea Neagră – Fondul Proprietatea critică ANRE – Firea, atac la Dragnea – Ședință la AMR pe buget

> Raportul oficial al companiei OMV Petrom arată că aceasta nu a luat nicio decizie încă cu privire la începerea producției de gaze în perimetrul Neptun Deep din Marea Neagră, motivând amânarea prin instabilitatea financiară care vine odată cu adoptarea OUG 114, prin care se impune o taxă pe cifra de afaceri a companiilor din energie și se plafonează prețul la care producătorii de gaze pot vinde.

> Acționar majoritar al companiilor cu capital de stat din energie, Fondul Proprietatea critică un ordin al Autorității Naționale pentru Reglementarea Energiei (ANRE), afirmând că acesta încalcă legislația națională și europeană și va crea ”dezechilibre severe pe piața energiei”.

> Gabriela Firea a criticat încă o dată sumele din buget alocate Primăriei Capitalei și l-a acuzat iar pe Liviu Dragnea, adversarul ei din PSD, că pune dorința de răzbunare personală în fața cetățenilor.

> Mai mult, Liviu Dragnea a participat alături de Eugen Teodorovici la întâlnirea Asociației Municipiilor din România (AMR) unde au avut loc discuții despre buget și la care a fost prezentă și Gabriela Firea. Dragnea a declarat că a venit la întâlnire să asculte, fiind întrebat la intrare dacă a venit cu o soluție.