Sari la conținut

12 Februarie: Iohannis critică propunerea de reducere a bugetelor pentru Servicii – Isărescu susține că OUG 114 este cel puțin o nereușită – Salariul mediu a crescut la 2.957 lei în 2018

> Președintele României, Klaus Iohannis, a criticat astăzi printr-un comunicat de presă propunerea de tăiere a bugetelor pentru serviciile de securitate (SRI, SIE și SPP), susținând că ”țara noastră are nevoie de un buget credibil, în beneficiul românilor și nu al unui partid politic”, dar și că Guvernul și Parlamentul trebuie să găsească soluțiile financiare pentru fiecare domeniu.

> Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, a declarat că „OUG nr. 114/2018 este cel puţin o nereuşită, este un impozit pe politica monetară, ne leagă de mâini. (…) Dacă noi, la un atac al leului majorăm dobânzile, omorâm băncile”. Mai mult, Isărescu a afirmat că această taxă va duce la scăderea dobânzilor la depozitele bancare.

> Salariul mediu net a crescut în decembrie 2018 la 2.957 lei, cu 12,5% față de decembrie 2017. Cele mai mari creșteri salariale s-au înregistrat în extracția cărbunelui, depozitare și activități auxiliare pentru transport și în intermedieri financiare.