Sari la conținut

Lia Olguța Vasilescu a ieșit oficial din Guvern: Renunță la candidatura pentru funcția de vicepremier și ministru al Dezvoltării

Fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat astăzi că se retrage din cursa pentru funcțiile de vicepremier și ministru al Dezvoltării, menționând că un atac la Curtea Constituțională, opțiune luată în calcul de PSD pentru a răspunde refuzurilor repetate ale șefului statului de a o numi în funcție, ar afecta negativ activitatea guvernamentală.

Vasilescu a precizat că își va continua mandatul de deputat PSD de Dolj, pentru care a primit 60% dintre voturi.

Redăm mai jos mesajul complet al Liei Olguța Vasilescu, publicat pe pagina sa Facebook:

Astăzi, in urma unei discuții cu liderul PSD Liviu Dragnea, am luat hotărârea sa îmi retrag candidatura pentru funcția de vicepremier și ministru al Dezvoltării. Un atac la CCR înseamnă o perioadă de cel puțin o lună și jumătate de așteptare, perioadă in care activitatea guvernamentală ar avea in continuare de suferit prin absenta din guvern a unui ministru cu un portofoliu important, exact in perioada in care România deține președinția UE. Nu am făcut o miză personală din accederea intr-o funcție guvernamentală, dar sunt convinsă că, așa cum am reușit să deblochez proiecte mari de infrastructură locală in mandatul de primar sau să pun in aplicare aproape tot programul de guvernare pentru Ministrul Muncii, aș fi reușit sa deblochez proiecte mari de infrastructură locală, regională și națională in cadrul ministerelor unde PSD m-a nominalizat. Îmi voi continua mandatul de deputat PSD de Dolj, unde am fost aleasă cu 60 la suta din voturi și imi voi respecta promisiunile făcute in campania electorală alegătorilor mei. Le mulțumesc tuturor colegilor din CEx care m-au votat in unanimitate pentru aceste demnități și, in special, lui Liviu Dragnea și doamnei prim ministru Viorica Dancilă care m-a propus și cu care, intr-o formulă sau alta, voi colabora și in continuare pentru proiectele pe care mi le-am asumat in campania electorală din 2016. Sper că președintele Klaus Johannis va numi URGENT viitoarea nominalizare pentru funcția de ministru din partea partidului care a câștigat alegerile parlamentare, renunțând la blocarea Guvernului României prin încălcarea repetată a legilor și Constituției, in condițiile in care personajul care i-a provocat atâta îngrijorare dispare din ecuație.

totdeaunacelmaideșteptcedează