Sari la conținut

18 februarie: CEx PSD – Timmermans, despre Kovesi – IJ se implică în cazul „Țăndărei” – USR-PLUS, start euroalegeri – PNL, anti-investigare magistrați

> PSD decide mâine în CEx cine sunt noile propuneri pentru ministerele Dezvoltării și Transporturilor, după ce Lia Olguța Vasilescu și Mircea Drăghici au anunțat că se retrag din această cursă în urma refuzurilor repetate ale președintelui Iohannis.

> Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, a transmis astăzi un mesaj apăsat cu privire la acțiunile anticorupție din România, despre care acesta spune că nu trebuie reduse. Mai mult, oficialul european a declarat că Laura Codruța Kovesi (unul dintre candidații cu cele mai mari șanse la șefia Parchetului European) este un procuror foarte bun, care a făcut o treabă excelentă de-a lungul timpului.

> Inspecția Judiciară s-a autosesizat în cazul dosarului Țăndărei, în care 25 de persoane au fost acuzate de trafic de minori, spălare de bani și constituire a unui grup de criminalitate organizată, care s-a încheiat după 9 ani prin prescrierea faptelor. IJ a confirmat că va face verificări la Tribunalul Harghita, unde dosarul a avut 53 de termene în cei 6 ani în care acesta a fost responsabil de judecarea sa.

> Alianța USR-PLUS a început campania de strângere a celor 300.000 de semnături necesare pentru alegerile europarlamentare de la finalul lunii mai, unde se va prezenta cu o listă comună deschisă de președintele partidului PLUS, Dacian Cioloș.

> Partidul Național Liberal a anunțat astăzi depunerea unui proiect de lege pentru desființarea Secției pentru investigarea infracțiunilor din Justiție, criticată de structurile europene și creată ca instrument politic de PSD-ALDE, conform declarațiilor Ralucăi Turcan. În replică, președintele PSD, Liviu Dragnea, a amintit că CCR „a spus că e un lucru bun”.