Sari la conținut

13 Martie: Bugetul trece de Parlament – Referendum la alegeri? – OUG pentru SIIJ, ok de la CCR – Mitingul diasporei, aprobat – UDMR vrea abrogarea OUG 7

> Camera Deputaților și Senatul au adoptat astăzi Legea bugetului în forma trimisă la promulgare, respingând astfel cererea de reexaminare a președintelui Klaus Iohannis. Legea a fost votată cu 245 de voturi „pentru”, 115 „împotrivă” și 2 abțineri.

> Judecătorii Curții Constituționale au hotărât că se poate organiza un referendum în ziua alegerilor europarlamentare. Ei au admis parțial solicitarea de neconstituționalitate a președintelui Klaus Iohannis și au decis că prevederea legală prin care se interzice organizarea unui referendum în aceeași zi cu alegerile europarlamentare este neconstituțională.

> Curtea Constituțională a stabilit că legea pentru aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului privind operaționalizarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie este constituțională și a respins astfel sesizarea depusă de PNL şi USR în decembrie 2018.

> Un nou miting al românilor din diaspora, programat pentru 10 august 2019, între orele 17.00 – 22.15, a primit aprobarea Primarului Capitalei, Gabriela Firea. La protest sunt așteptați în jur de 250.000 de oameni.

> Attila Korodi, liderul deputaților UDMR, susține că OUG 7 ar fi trebuit abrogată, iar ministrul Justiției, Tudorel Toader, demis. Korodi a mai afirmat că UDMR va vota moțiunea simplă împotriva lui Toader.