Sari la conținut

14 Martie: AEP suspendă verificările – Rareș Bogdan candidează – 50.000 Euro pentru antreprenori – Primarii vor să participe la negocierea bugetului UE

> Constantin Mitulețu, noul președinte al Autorității Electorale Permanente, a hotărât suspendarea controalelor la partidele politice privind subvențiile primite de la buget în 2017 și 2018. Noul șef AEP a fost numit la propunerea PSD, partid vizat de DNA într-o anchetă privind utilizarea subvențiilor în alte scopuri decât cele declarate.

> Jurnalistul Rareș Bogdan candidează la alegerile europarlamentare din partea PNL, fiind primul pe lista acestora. Lansarea candidaților PNL va avea loc sâmbătă, în cadrul summit-ului PPE de la București, eveniment la care participă și președintele Klaus Iohannis.

> Primăria Municipiului București a pus în dezbatere publică regulamentul programului Bucharest Start-up City, prin care urmărește să susțină minimum 200 de antreprenori din Capitală, cu o sumă maximă de 50.000 euro/beneficiar. În selecția din 2018 din cadrul programului Start-Up Nation, antreprenorii din București au fost depunctați.

> ​​Primarii municipiilor din România solicită Guvernului să facă parte din delegația României care negociază cu Comisia Europeană cadrul financiar multianual 2021-2027, dar şi instituirea unui consiliu consultativ, din care să facă parte reprezentanţi ai administraţiei publice locale.