Sari la conținut

Ziua cărții pentru copii – Isărescu susține repatrierea aurului – Iohannis a atacat PSD în Parlament – Finanțări europene pentru infrastructură – Ștefănescu, despre campania pentru europarlamentare

> În fiecare an pe 2 aprilie, cu ocazia aniversării lui Hans Christian Andersen, se celebrează ziua internațională a cărții pentru copii. Scopul zilei este acela de a inspira plăcerea de a citi şi pentru a promova cărțile pentru copii.

> Mugur Isărescu, Guvernatorul BNR, a declarat că personal înclină să susțină repatrierea rezervei de aur a României, însă nu poate vorbi în numele Consiliului de Administrație al BNR. Isărescu a mai subliniat că rezerva de aur nu este investiție.

> Președintele Klaus Iohannis a atacat dur PSD în timpul discursului din Parlament, acuzându-l că prin acțiunile sale pune în pericol statutul țării noastre în NATO și UE. „Această guvernare eșuată reprezintă un risc pentru țară”.

> Comisia Europeană a aprobat o finanțare de 1,9 miliarde de euro pentru patru proiecte mari de infrastructură, dintre care 51 de kilometri din autostrada de centură A0 (pe zona sud), proiecte de lărgire și noduri rutiere de la Mogoșoaia, Domnești, Berceni și Oltenița, Magistrala 2 de metrou, dar și pentru protejarea mediului și asigurarea calității apei.

> Codrin Ștefănescu, secretarul general al PSD, a declarat că la mitingurile pe care partidul le va organiza în țară și în capitală  în perioada campaniei vor participa candidații PSD și miniștrii. În plus, Ștefănescu a spus că aproximativ 537.000 de membri de partid au conturi pe rețelele de socializare, și că vor face campanie și în mediul online.