Sari la conținut

Veniturile su scăzut – Iohannis consultă Parlamentul – PSD îi răspunde – Magistrații protestează – Rezervele valutare BNR au scăzut

> Cosmin Marinescu, consilierul pe probleme economice ale președintelui, a scris pe blogul personal despre veniturile bugetare colectate în februarie 2019, cu aproape 20% mai mici decât în luna ianuarie (mai exact cu aproape 5 miliarde lei). Scăderea de venituri este dublă față de situația anului 2018.

> Președintele Klaus Iohannis a anunțat astăzi că va consulta Parlamentul privind referendumul pe Justiție. Mai mult, a solicitat Guvernului ”să nu emită ordonanțe de urgență în aceste domenii – justiție, politică penală – până când nu se exprimă poporul, până nu cunoaștem voința suverană a românilor”.

> Ca răspuns la anunțul președintelui, PSD i-a cerut să spună pe ce întrebare dorește să îl consulte, afirmând apoi că ”este probabil doar o glumă de 1 Aprilie, pentru că Parlamentul a mai fost consultat pe această temă în urmă cu doi ani, iar parlamentarii PSD au votat în favoarea referendumului”.

> Magistrații au protestat din nou astăzi în fața Palatului de Justiție din București, în legătură cu intenția de adoptare a ordonanțelor de modificare a Codului Penal și Codului de Procedură Penală.

> BNR a anunțat că rezervele valutare la Băncii Naţionale a României erau de 32,03 miliarde de euro la finalul lunii martie, față de 32,49 miliarde euro la 28 februarie 2019, în scădere cu 460 milioane de euro. Anunțul vine în aceeași zi în care Senatul a discutat și adoptat proiectul lui Liviu Dragnea și Șerban Nicolae privind repatrierea rezervei de aur. Proiectul urmează să fie votat de Camera Deputaților, for decizional.