Sari la conținut

Tăriceanu iar amenință PSD: Unii de la PSD cred că funcția e atât de importantă pentru mine încât nu vom ieși de la guvernare

Sunt unii din PSD care își fac socoteli foarte greșite, a declarat astăzi Călin Popescu Tăriceanu, care a precizat că funcția de președinte al Senatului nu este atât de importantă nici pentru el, nici pentru ALDE, astfel încât îi va opri să iasă de la guvernare. Acesta afirmă că pentru ALDE, guvernarea nu este o profesie, ci o responsabilitate.

Doamna Dăncilă nu, dar sunt unii de la PSD care își fac niște socoteli foarte greșite. Ei cred că funcția de președinte al Senatului e atât de importantă pentru mine și pentru ALDE încât nu vom ieși de la guvernare.

Pot să vă spun un lucru – pentru noi guvernarea nu este o profesie, este o responsabilitate. Eu am avut această responsabilitiate ca prim-ministru și cred că această responsabilitate ți-o duci la bun sfârșit atâta timp cât mai am ceva ce poți să oferi, mai ai anumite obiecte fixate pe care vrei să le duci la bun sfârșit. Dar a se miza că noi vom merge 100% până la finele mandatului în această coaliție, în condițiile în care anumite disfuncționalități vor continua să se manifeste și la nivel central și la nivel local este o apreciere greșită, a declarat acesta.

Liderul ALDE amintește de faptul că doi candidați la prezidențiale din partea PSD-ALDE va duce inevitabil la disensiuni în rândul coaliției, adăugând că premierul Viorica Dăncilă se bazează pe faptul că, în calitate de președinte ALDE, Tăriceanu are o anumită responsabilitate: de a menține stabilitatea politică și de a duce la capăt mandatul acordat de cetățenii care i-au votat.