Sari la conținut

Klaus Iohannis, despre cazul Caracal: Resping abordarea politicianistă propusă de guvernul României

Președintele Klaus Iohannis a vorbit pentru a doua oară românilor despre cazul Caracal, criticând Guvernul pentru abordarea politicianistă și respingând complet ideea unui Referendum propus de prim-ministrul Viorica Dăncilă în vederea creșterii pedepselor pentru infracțiunile violente.

Instituții ale statului român nu au reușit de această dată să-și facă datoria de a proteja dreptul fundamental la viață, declară șeful statului, care spune că pedepsele nu vor aduce înapoi viețile pierdute și că prioritară este identificarea măsurilor care pot preveni asemenea strategii.

De altfel, Iohannis nu doar respinge orice propunere PSD-ALDE, ci practic aruncă toată vina celor întâmplate pe actuala guvernare:

Resping abordarea politicianistă propusă de guvernul României, care ar trebui să se gândească dacă nu cumva e autorul moral al acestei tragedii. Călcarea în picioare a legilor Justiției, a Codurilor, a instituțiilor responsabile de siguranța cetățeanului, a fost și este una dintre liniile directoare a acestei majorități parlamentare, a declarat acesta.