Sari la conținut

Meleșcanu: Nu putem fi cu un picior în guvernare și cu unul în opoziție

Teodor Meleșcanu a reacționat rapid la anunțul lui Călin Popescu Tăriceanu, care a spus că a discutat crearea unei alianțe politice cu Pro România în care cele două partide vor forma grupuri parlamentare comune.

Fostul ministru de Externe a afirmat că, dacă aceste grupuri parlamentare vor deveni realitate, ALDE trebuie să decidă cum se poziționează, dat fiind că i-ar plasa între Coaliția de Guvernare și Opoziție.

În ideea constituirii unor grupuri comune politice, evident că va trebui să fie rezolvată și problema modului în care ne poziționăm. Nu putem să fim cu un picior în coaliția de guvernare și cu un picior în minoritatea și în opoziția la nivel parlamentar. Lucrurile nu se pot face și trebuie tranșate. (…) Din punctul meu de vedere trebuie să evaluăm serios care sunt consecințele unei asemenea decizii, având în vedere intenția comunicată astăzi. (…) Pe anumite teme, relația cu PSD nu funcționează, a spus Teodor Meleșcanu la un post TV.

Acesta a precizat totuși că o alianță ALDE-Pro România ar putea stabiliza peisajul politic din România și că miza acesteia, dincolo de cea electorală în perspectiva prezidențialelor, este „de a avea într-adevăr o alianță politică în măsură să răspundă intereselor cetățenilor din România și să aibă și sprijin parlamentar pentru acest lucru”.

Din punctul meu de vedere, cred că este într-adevăr o mișcare care ar putea să ne ajute în stabilizarea situației politice din România, însă e sigur la nivel de intenție. Va trebui să vedem practic în ce constă această alianță, a mai spus Meleșcanu.