Sari la conținut

Vin vești foarte bune din Agricultură, spune Viorica Dăncilă

Numai în acest an au venit de la Comisia Europeană 2,53 miliarde de euro pentru fermieri și pentru dezvoltarea satului românesc, a declarat azi premierul Viorica Dăncilă la începutul ședinței de Guvern, precizând că săptămâna trecută au intrat în conturile României încă 103,2 milioane euro din Fondul European de Garantare Agricolă, iar de la preluarea guvernării, în conturile fermierilor români au intrat 8,78 miliarde de euro din fonduri UE.

Acestor sume li se adaugă peste 1,4 miliarde euro plătiți ca subvenții la nivel național, a afirmat Dăncilă.

Potrivit premierului, Guvernul va acorda în continuare sprijin fermierilor și agricultorilor pentru a asigura prezența pe piață a produselor autohtone. Astfel, ultima tranșă de peste 200 milioane lei a fost plătită către legumicultorii înscriși în ciclul I al Programului de Sprijin pentru tomate.

În prima etapă din acest an s-au înscris aproape 20.000 legumicultori, iar circa jumătate dintre ei au obținut producție suplimentară și încă livrează pe piață. Avem înscriși pentru ciclul II al programului peste 4.000 de producători agricoli, ceea ce înseamnă în continuare că în aprovizionarea cu tomate a populației românești avem tot sprijinul din partea acestora, a încheiat premierul.