Sari la conținut

Orban cere demisia ministrului Agriculturii, Daea îl trimite la recoltat de porumb

Liderul PNL, Ludovic Orban, a cerut astăzi demisia ministrului Agriculturii, Petre Daea, pentru că acesta ar fi falsificat datele privind producțiile agricole ale anului trecut.

Solicit oficial demisia lui Daea pentru că este un mincinos și pentru că acest lucru a fost relevat de DG Agri, care i-a solicitat în mod expres să rectifice datele privind producțiile agricole pe 2018, deoarece datele prezentate sunt date umflate cu pompa, sunt date mincinoase, date care nu corespund cu producția agricolă reală a României (…), a declarat azi Ludovic Orban.

În replică, ministerul Agriculturii a transmis că procesul de prelevare a datelor este corect și că producția anului 2018 raportată este la fel de corectă, iar faptul că România se află în rândul țărilor mari producătoare de porumb a fost certificat de instituții cu atribuții în acest domeniu.

Totodată, ministrul Petre DAEA îi invită pe oamenii politici care pun la îndoială exactitatea producțiilor realizate de România să meargă în teren la recoltat de porumb, întrucât recoltarea se realizează la vedere”, transmite ministerul Agriculturii.