Sari la conținut

Klaus Iohannis, despre vizita la Trump: o nouă întâlnire foarte bună, într-un moment simbolic

Președintele Klaus Iohannis a vorbit despre vizita la Casa Albă și despre întâlnirea bilaterală cu liderul Statelor Unite, Donald Trump, spunând despre aceasta că a fost foarte bună, într-un moment simbolic pentru România, care celebrează în acest an 30 de ani de la Revoluție și 15 ani de la aderarea la NATO.

Pot spune că a fost o nouă întâlnire foarte bună cu domnul președinte Trump, într-un moment simbolic: 30 de ani de la Revoluția din decembrie și 15 ani de la aderarea României la NATO, întâlnire desfășurată într-o atmosferă foarte deschisă, pozitivă, care-mi dă garanția că parteneriatul nostru strategic va continua să se dezvolte și să se aprofundeze în interesul direct al României și al românilor.

Parteneriatul strategic dintre cele două țări a fost fundamentul acestei întrevederi, după cum subliniază președintele Iohannis, care a precizat că cei doi au discutat „în mod pragmatic și deschis” posibilitățile de extindere și valorificare a acestuia.

Am subliniat că personal voi continua să fiu implicat total în dezvoltarea parteneriatului strategic dintre România și SUA.

În premieră absolută pentru România, cei doi președinți au adoptat astăzi o declarație comună, despre care Iohannis spune că este foarte importantă pentru dezvoltarea parteneriatului strategic pe mai multe planuri: politico-militar și de securitate, economic și energetic.