Sari la conținut

Ludovic Orban, despre conflictul PSD-ALDE: O telenovelă de august

Ludovic Orban descrie ca o telenovelă de august conflictul din interiorul coaliției PSD-ALDE, puternic zdruncinată încă de la anunțul candidaturii liderului social democrat la prezidențiale.

Potrivit președintelui liberal, întreaga afacere, în care s-a implicat și Victor Ponta cu al său Pro România, a fost „așa, ca un menage a trois” – o mișcare browniană care nu are cum să se încheie cu părăsirea guvernării de către ALDE.

Estimările (PNL, n.r.) arată că ALDE nu are cum să plece de la guvernare, ci, din informațiile pe care le avem, sunt foarte neliniștiți de faptul că s-au clasat sub prag la europarlamentare și există un risc major, dacă rămân în această formulă de guvernare, să nu intre în Parlament la alegerile din 2020 și încearcă să forțeze o alianță politică cu PSD care să le asigure intrarea în Parlament chiar dacă ei coboară sub pragul electoral, a declarat Ludovic Orban într-o emisiune TV.

În opinia acestuia, șantajul deschis pe care l-a încercat Tăriceanu împotriva Vioricăi Dăncilă a fost cauzat de testosteron, chiar dacă, în final, liderul ALDE rămâne într-o guvernare impotentă.

Probabil a fost și un puseu de bărbăție al lui Tăriceanu, a propos de alegerile prezidențiale în care a încercat să-și arate mușchii. Până la urmă, rămâne într-o guvernare impotentă, a adăugat Orban.