Sari la conținut

Reacția liberalilor după CEx: „PSD rămâne în era Liviu Dragnea”

PNL este nemulțumit de propunerea judecătoarei Dana Gîrbovan pentru conducerea ministerului Justiției, ca și de cea a lui Iulian Iancu pentru portofoliul de vicepremier pentru probleme economice, se arată într-un comunicat de presă dat publicității astăzi de către liberali.

„Păcatele” Danei Gîrbovan, o apropiată a lui Liviu Dragnea, conform declarațiilor lui Ludovic Orban, sunt faptul că a fost o susținătoare „zgomotoasă” a Ordonanței 13 și a modificărilor operate de PSD și ALDE la Legile Justiției și la Codurile Penale, ca și a Secției speciale de investigare a magistraților, „instituție prin care PSD încearcă să terorizeze magistrații”.

Propunerea este o dovadă a orientării anti-occidentale a PSD, fiind salutată de organele de propagandă rusești, transmite Ludovic Orban.

PNL nu este de acord nici cu Iulian Iancu în postul de vicepremier pe probleme economice, acesta fiind responsabil, transmit liberalii, de blocarea investițiilor în exploatarea de gaze de la Marea Neagră. Cel mai grav, însă:

Nominalizarea lui Iulian Iancu vine după ce președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, la Washington o declarație comună cu președintele Donald Trump, potrivit căreia ”România și Statele Unite vor analiza modalități de îmbunătățire a climatului investițional în domeniul energiei în beneficiul ambelor țări”, se arată în documentul citat.

Problema PNL-ului cu Iulian Iancu, pe care-l amintesc ca „omul Gazprom în România”, este deci că acesta se poate opune deal-ului încheiat de președinte cu liderul de la Casa Albă.

PNL consideră că prin aceste propuneri PSD s-a descalificat și arată orientarea anti-occidentală, lipsa de respect față de cetățenii României și faptul că rămâne în continuare prizonierul politicienilor certați cu legea. Acționând în total dispreț față de votul cetățenilor la referendumul pe teme de justiție, PSD rămâne ”Ciuma roșie”, așa cum îl consideră milioane de români, transmite PNL.

Imagine: facebook.com/pnl.ro