Sari la conținut

Dacă partidul cere… Kelemen Hunor ar putea fi candidatul UDMR la prezidențiale

Kelemen Hunor ar accepta candidatura la alegerile prezidențiale din partea UDMR, dacă decizia Consiliul Reprezentanților Uniunii va fi în acest sens, a afirmat liderul UDMR într-un interviu.

Opinia marii majorități a colegilor a fost că această sarcină trebuie asumată de președintele Uniunii (…) UDMR are mulți politicieni care ar putea să îndeplinească aceste îndatoriri, a precizat acesta.

Hunor a menționat că, dat fiind că UDMR nu are șanse de a intra în turul II „din cauza prejudecăților din România”, partidul nu este constrâns să lupte pentru maximizarea numărului de voturi, ci are libertatea de a duce o campanie mai relaxată, în care să introducă teme mai puțin tradiționale pentru prezidențiale.

Acesta a confirmat și poziția UDMR față de coaliția de guvernare, exprimată în declarațiile de la începutul săptămânii ale liderului deputaților maghiari, Korodi Attila, care a spus că nu se pune problema ca UDMR să sprijine Guvernul:

Nu putem discuta în substanță ( cu Viorica Dăncilă, n.r.) despre un lucru: despre situația, soarta coaliției, despre rolul jucat de UDMR privind situația, soarta coaliției. Nici nu se pune problema să ne asumăm un rol guvernamental, acest lucru este exclus. Coaliția încă există, astăzi încă are majoritate, nu e nevoie de noi pentru majoritate. Iar dacă pierd majoritatea, atunci asta este. Noi nu vom înlocui forța politică ce se desprinde din majoritate.